15 februari 2015

Premiumprijs uitgereikt aan Klaaysen in Frankfurt

Bert en Wouter Klaaysen namen op vrijdag13 februari jl. in Frankfurt de German Design Award Special Mention 2015 in ontvangst voor het ontwerp Aviator line®. Het ontwerp was genomineerd in de categorie Officedesign.

Aviator line® is uit 2.250 inzendingen in 10 categorieën onderscheiden met deze prijs. De concurrentie was groot. De speciale vermelding wordt door de Rat für Formgebung alleen toegekend aan producten met een toonaangevend design. Voor Bert Klaaysen is het de tweede keer dat hij de German Design Award Special Mention is toegekend.

Bert Klaaysen is meubeldesigner werkzaam bij Klaaysen design B.V. Wouter Klaaysen is grafisch designer werkzaam bij Dive creative.

Jaarlijks wordt de German Design Award uitgereikt door de Duitse Raad van Vormgeving. Zij vertegenwoordigen al ruim 60 jaar nationaal en internationaal design in Duitsland. De jury van de German Design Award 2015, bestaat uit een panel van 30 experts uit verschillende vakgebieden. Zij kunnen een stem uitbrengen over 10 verschillende categorieën. Zij beoordelen de inzendingen op verschillende criteria zoals; kwaliteit van het ontwerp, de mate van innovativiteit, merkwaarde, functionaliteit, ergonomie en ecologische compatibiliteit.

Aviator line® is vanaf vrijdag 20 februari 2015 te zien in het gemeentehuis van Apeldoorn en in de tijdelijke designstudio van Klaaysen design.

Inschrijven nieuwsbrief