4 juli 2014

Aviator line® genomineerd voor German Design Award 2015

Het nieuwe meubelmerk Aviator line®, ontworpen door het Nederlandse bureau Klaaysen design, is genomineerd voor de prestigieuze German Design Award 2015 in de categorie ‘Excellent Product Design’.

De Internationale Design Award wordt toegekend door de Rat für Formgebung/German Design Council, een gerenommeerd instituut dat al meer dan 60 jaar de Duitse design cultuur representeert. De vakjury is van mening dat de kwaliteit van het ontwerp Aviator line® zeer bijzonder is en op alle details overtuigt.

Design als werkinspiratie
Aviator line® is een vertaling van het ‘nieuwe werken’, ontworpen vanuit de gedachte ‘less is more’. Als uitgangspunt is het idee simpel: ruimte bieden voor communicatie, creatief denken en werken. Ontstaan vanuit de gedachte dat werken leuk en inspirerend kan zijn. Het programma onderscheidt zich door het gebruiksgemak, waardoor veel vrijheid voor de gebruiker ontstaat. Door zijn functionaliteit goed voor actief en gezond werken. De combinatie van optimale beenvrijheid, intelligente bladconstructie en het actieve zitten maken Aviator line® een perfecte meubellijn. Gemaakt voor ondernemers met lef.

Dutch design, Made in Germany
Door gezamenlijke bevlogenheid en inzet is Aviator line® tot stand gekomen. Bert klaaysen (Klaaysen design) is hierbij verantwoordelijk voor het idee en ontwerp, Wouter Klaaysen (DIVE creative) heeft hierop zijn stempel gedrukt met het grafische ontwerp en de communicatie. De ontwikkeling van het programma is gedaan door Friedhelm Richter (Richter Möbelwerkstätten). Deze is ook de producent van Aviator line®.

Prijsuitreiking en presentatie
Of Aviator line een van de finalisten is, wordt in november 2014 bekend gemaakt. De daadwerkelijk prijsuitreiking vindt plaats in februari 2015 in Frankfurt. Aviator line, is op afspraak te zien in de tijdelijke Designstudio van Klaaysen design te Apeldoorn.

German Design Council

Inschrijven nieuwsbrief